انواع ترمومتر

ترمومتر جیوه ای

فروش ترمومتر جیوه ای

فروش دماسنج جیوه ای

ترمومتر الکلی

ترمومتر دیجیتال

ترموکوپل ها

ترمومتر لیزری(ترمومتر مادون قرمز – ترمومتر IR)

ترمومتر دیجیتال

به مولتی متر شباهت دارد و برای اندازه گیری دما و همچنین کنترل آن استفاده می شود. این ترمومتر کاربردهای فراوانی مخصوصا در صنایع دارد و بسیار تجهیز پر اهمیتی است. ترمومتر دیجیتال می تواند به صورت همزمان حتی تا 12 نقطه، اندازه گیری دما را انجام دهد. اساس کار آنها در واقع نیمه رسانا ها هستند به این صورت که اگر تغییر دما رخ دهد مقاومت سنسور ترمومتر دیجیتال که یک نیمه رسانا است، تغییر می کند در نتیجه ی آن جریان تغییر می کند و دمای محیط اندازه گیری می شود.

امکان تست وبررسی چندین نمونه دما در مکان ها و زمان های مختلف و پرتابل بودن  ازویژگی های این حرارت سنج های دیجیتالی می باشد . سنسور های دمایی مثل  Pt100  در مکانی ثابت می شوند و فقط دمای همان نقطه را نمایش می دهد.

پارامترهای مهم در انتخاب ترمومتر دیجیتالی پرتابل :

تعداد سنسورهای ورودی

نوع سنسور ترموموکوپل

محدوده دمایی

قابلیت اتصال به کامپیوتر و ذخیره اطلاعات (دیتالاگر)

شیر کنترل ولو یا کنترل ولو (به انگلیسی: Control valve)

 نوعی شیرصنعتی است که با تغییر میزان باز بودن دریچه عبور سیال، دبی آن را کنترل می‌کند. با کنترل دبی سیال می‌توان دما، فشار و سطح مخزن را در فرایندها کنترل کرد.

کنترل ولو به ولوهایی اطلاق می‌شود که جریان را به طور مستقیم با استفاده از سیگنالی که کنترلر به شیر ارسال می‌کنند تنظیم می‌کنند. این کنترلر می‌تواند فاکتورهای مهم در جریان را مانند دما، فشار و سطح مایع را تنظیم کند.

اکثر تجهیزات و مصرف‌کننده های بخار و یا آب، به منظور کنترل دمای محصولات و یا سیال مدار ثانویه نیازمند به استفاده از شیرهای کنترل (control valve) می‌باشند تا با ایجاد افت فشار متناسب و محدود کردن گذرگاه جریان، باعث تغییر دبی به میزان دلخواه گردند.

متداول ترین عملگر های مورد استفاده برای شیر های خود کار و کنترل عبارتند از : عملگر های بادی (PNEUMATIC) یا دیافراگمی , موتوری از نوع الکتریکی , هیدرولیکی یا پنوماتیکی ، ترموستاتیکی و یا حتی مغناطیسی (SOLENOID) نظیر شیر برقی میباشند .

کنترل ولوها دارای سه قسمت مهم هستند:

بدنه (Body):

محرک (Actuator):

Positioner

عملکردهای اصلی شیر کنترل

عملکردهای اصلی شیرها به شرح زیر است:

• راه اندازی، توقف و هدایت جریان

• تنظیم، کنترل و یا کاهش جریان

• جلوگیری از برگشت جریان

• کاهش یا تنظیم فشار

شیر برقی پنوماتیک :

شیر برقی پنوماتیک در اصل شیری است که با کمک اعمال نیروی الکتریکی کار می کند و مقدار جریان هوا را در یک سیستم پنوماتیک فرآیندی قطع ، وصل و یا تنظیم می کند. شیر پنوماتیک به یک مکانیزم بویین برقی که قدرت قطع و وصل جریان هوا و یا کنترل آن را بر عهده دارد متصل می باشد.

این شیرها بیشتر در صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند. البته استفاده از این شیرها در دیگر صنایع نیز متداول است. زیرا برای قطع و وصل جریان سیال نیازی به کاربر ندارد و می تواند به صورت خودکار انجام شود.

اعمال نیرو به شیرهای پنوماتیکی ممکن است یا از طریق دست صورت پذیرد که در این حالت شیر از نوع شیر پنوماتیک دستی می باشد، و یا با اعمال یک جریان الکتریکی شیر پنوماتیک تحریک و یا کنترل شود که به این نوع شیر ، شیر برقی پنوماتیک می گویند.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها